lillamammabitchen

Alla inlägg under mars 2012

Av LillamammaBitchen - 17 mars 2012 12:41

Får väl passa på att slänga in ett blogginlägg medan jag väntar på att kakan i ugnen ska bli klar. Här bakas det nämligen silviakaka. Det är så gott  

Idag är lille N och hälsar på sina kusiner i Heberg tillsammans med farmor och farfar. Yngste kusinen fyller ju 2 år idag! Grattis till henne  

Jag skulle haft en scrappingträff här hemma idag men det blev inget med det, folk hade annat att göra. Men det gör inget, det blir mer kaka till mig  

Så denna dagen har än så länge varit hur lugn som helst. Jag har kunnat ta en låååååång varm dusch i lugn och ro, för er som inte har barn kanske tycker "men vaddå, det gör man väl AAALLTTTIIIIDDDD" till er säger bara: NEPP, dessa lååååånga varma duschar kommer alldeles för sällan. Man ska vara glad om man hinner skölja ur shampoot ur håret innan man störd. Ibland ska man vara glad om man bara hann lägga i shampoot   . 

Ni som har barn sitter nu och läser detta och känner hur avundsjukan kommer krypande längsmed benen.


Så idag istället för en scrappingträff så kommer en jobbarkompis och hälsar på. Vi ska sitta och tjata lite och äta silviakaka,,,, mmmmmm så gott.

Ikväll ska jag springa över till grannen och kolla på lite ljus, hon har nämligen ljusparty. Det ska bli skoj. Jag får ta med N dit oxå eftersom sambo jobbar inatt. Så då får jag ha med mig N, vi får hålla tummarna på att han sköter sig och inte river hela stället.

Annars händer det inte så mycket mer idag.


Se vad snygg man blir när man får ta en långdusch  


  /// LillamammaBitchen     

Av LillamammaBitchen - 12 mars 2012 21:58

Dena helgen har varit jättebra! Helt fantastiskt underbar. I fredags träffade jag en ny familj här i Svenljunga och de var här och fika och barnen lekte. Och allt kändes så bra. På lördagen återkom de för att kolla på Melodifestivalen. Vi åt gott och drack gott men framförallt hade väldigt gott sällskap. Glömde helt av tiden med denna underbara familjen. Helt plötsligt var klockan tolv på natten, det märktes eftersom P blev väldigt trött. N hade gått och lagt för längesedan. 

Söndagen var lite seg, men morgonen började bra, jag var hyfsat pigg och tog med barnen till att bada lite i badhuset. En kollega till mig sa nämligen att det nästan var folktomt där på söndagar, men jag blev LURAD! så mycket folk har jag nog inte sett i vårat badhus någonsin! Shit Pommes Frites säger jag bara. 

Eftermiddagen blev aningen segare... soffläge blev det... 

Idag har jag ju varit ledig så jag har passat på att simma med en tjej (fasen vad jobbigt det var att bara simma) och så har det varit en annan tjej här och fikat med sin söta lilla chinhuahua. Sen hade jag tänkt att jag och N skulle åkt till mormor och lekt lite ute, men klockan sprang iväg och jag märkte att vi inte skulle hinna. P skulle nämligen komma och sova hemma inatt så att hennes pappa kunde jobba halvdag imorgon, det är nämligen studiedag i denna kommunen imorgon.

Nu på kvällen har jag och barnen lekt och målat lite. P jag spelade ett spel medan vi åt kvällsmat. Nu ska jag börja slappna av och ha lite egen tid  . Sambo är i Målsryd och leker med sina kompisar i ett garage. Synd att jag glömde köpa Ben och Jerry glass på ica innan... 


   


  /// LillamammaBitchen 

Av LillamammaBitchen - 8 mars 2012 21:32

Ja, ni kanske inte visste detta men jag är bara BÄST! Bäst på att köra vilse i skogarna. Jag skulle ju till kompisen och kika in hennes nya hus där hon bor tillsammans med sin fästman och hennes son. Två ggr på vägen dit körde jag helt åt sjutton vilse. En resa som skulle ta 26 minuter tog 90 minuter ... jag var inte så glad i bilen. Ska jag tillägga att jag var kissnödig oxå. Men till slut kom vi fram efter att ha ringt och fått lite guiding fram till den rätta vägen. 

Sen visade sig att vi var nästan framme första gången vi vände bilen för att åka hem. Herre jisses vad jag var oglad vid det tillfället. Men fikat var trevligt och barnen hade roligt. Mina somnade snabbt på kvällen sen. Det gjorde iofs jag oxå. Somnade redan halv nio   . 


MEN det absolut bästa var att jag hittade mitt stämpelkort igår när vi kom hem. Det visade sig att jag hade suttit på det ganska mycket. Den låg på förarsätet i bilen... Det är ju oxå ett ställe man kan glömma sitt stämpelkort  


Idag har man jobbatt klart sin arbetsvecka så imorgon börjar helgen och det ska vi fira med en fika på em. Jag har inte gjort annt än fikat de senaste dagarna, men det är ju så gott och det är så sköj att tjöta med folk.


Men nu ska denna bönan krypa ner under täcket och drömma om något...


  /// LillamammaBitchen    

Av LillamammaBitchen - 7 mars 2012 14:40

Nu är det onsdag, och det är UNDERBART! jag och barnen ska strax bege oss iväg för att fika lite gött hos en kompis. Har inte träffat henne på länge så det kommer bli roligt. 


Men nu är det bara ett åtta timmars pass kavar på jobbet och så helg igen. Fan vad gött! 

Men idag har inte varit min dag. Hittar inte mitt stämpelkort, det är panik nu. Jag trodde det låg hemma men det gjorde det inte. Men men, jag får väl lov att gå och se om jag kan få ett nytt imorgon... Jag får väl jobba gratis tills detta är löst  . Skulle inte tro det. Så roligt är det inte att jobba ... 


Nu ska klä på lillemannen. Tack och hej leverpastej  



  /// LillamammaBitchen   

Av LillamammaBitchen - 4 mars 2012 21:43

... för då börjar man rota i gamla anteckningar och sen sitter man här vid datorn och lipar som en liten bäbis. 

På syrran 25 (?) års dag och allt. 


Hittade gamla anteckningar om min lillebror, om tiden då han gick bort. Jag var höggravid med N då jag fick samtalet från min yngsta storasyrra, jag var i knalleland och gick och funderade på om jag skulle våga göra en manikyr.

Usch hemska dag! Vill aldrig mer tänka på den, men visst är det konstigt att man inte lyckas glömma det man vill glömma men man kan glömma saker man inte vill glömma? 

Jag har ifall bestämt mig för att jag är inte rädd för döden, jag tycker bara inte om den! 

Men jag har varit med om så mycket död att jag har på något sätt vant mig vid tanken av den, inte så att jag har självmordstankar eller likande. Men döden är "normal" för mig. Visst blir jag JÄTTELEDSEN när någon jag känner går bort men jag är mest ledsen för att jag aldrig får träffa dem igen. Det blir ett sådant slut. Det blir så absolut slut. 


Men sedan tror jag oxå på att de som en gång var vid våran sida kroppsligen kan besöka oss när de har gått vidare. Jag är kanske knäpp och lite knasig men jag står för det. För jag kan inte tänka mig att man efter döden bara ligger i sin kista och ruttnar bort, kroppen gör det, men själen, det är den som hälsar på oss. 


Hittade denna texten blad mina anteckningar:

"Lillebror, 
Jag drömde om dig inatt. Drömde att du var med på din begravning. Du stod och förklarade för oss hur det var i himlen. Mamma hade du kommit ihåg men när pappa hade tagit med dig för att "hälsa" på hos oss systrar så hade du blir chockad över att du hade så många systrar. Du hade glömt oss. Pappa hade hjälpt dig att komma ihåg oss. Då hade du kommit ihåg oss, och du hade sagt till pappa att du tyckte att du hade så fina systrar. Du är stolt över oss. Men du tyckte dock det var jobbigt med mamma eftersom inte längre säger god morgon när hon vaknar... Det hade sårat dig. 
Du var så fin i drömmen. Du hade inte längre rakat hår utan du hade fått tillbaka din pagefrisyr, du hade på dig den rutiga skjortan med korta ärmar. Varför hade du det? Det var ju inte dem kläderna vi gav dig att ha på dig i kistan. 
Du berättade för oss att vi alla kommer överleva din död. Sen kom du och kramade oss alla. Till mig sa du att

jag inte behövde vara arg eller orolig för dig mer. Det var helt enkelt dax för dig att gå vidare. Jag svarade JAG ÄR ARG! Jag fick en bamsekram och du sa att du förlät mig ändå."


När jag läste det idag lipade jag minst lika mycket som den dagen jag skrev det. 



  /// LillamammaBitchen 

Av LillamammaBitchen - 4 mars 2012 18:30

Ja, under denna oplanerade ledigheten jag har haft, hade jag tänkt att tillbringa en dag med att städa varje liten vrå i lägenheten. Det kan jag erkänna att det har inte gått så bra. Onsdagen sov jag länge och var allmänt seg hela dagen. SPå onsdagskvällen åkte Sambo till garaget i Målsryd och städa mitt mitt i natten känns inte okej när man har någon boende under sig  . Hade jag haft hus så hade jag säkert städat mitt i natten. På torsdagen så åkte vi ju till IKEA och handlade möbler och på eftermiddagen var jag och N hos min jobbarkompis och hälsade på. Hon ville testa hur hennes hund reagerade på barn och GIVETVIS låter jag mina barn ställa upp som testdockor  

På fredagen hade jag sovmorgon och sambo skulle iväg någonstans. Sen kommer jag inte ihåg vad vi gjorde den dagen. Slöade säkert  

Igår var vi och grillade med några tjejer som är med i Mötesplats Svenljunga.

Idag har vi varit i stan.

Så nej, städtid har det inte funnits  

Men jag tänkte att jag och P skulle iaf plocka undan i hennes rum nu på kvällen så kan jag kanske dammsuga och skura det imorgon, jag sa KANSKE...




  /// LillamammaBitchen       

Av LillamammaBitchen - 3 mars 2012 12:52

Förlåt alla könsneutrala människor där ute. Men kunde ni inte ha hittat på ett bättre könsneutralt ord för era barn än HEN, jag kan nämligen inte låta bli att le lite när jag hör diskutionen om detta. 

Tänk er in i detta följade scenariot:

Familjen Dottersson är på semester i ett varmt land och tar sig fram genom att använda engelska. Familjen är könsneutral, så de är klädda likadana könsneutrala kläder, låt oss säga vita för att underlätta. En ur personalen pratar med dem om deras nyfödda bäbis i vagnen, som givetvis är klädd i vitt precis som resten av familjen. 

- Is it a he? frågar personalen

- No, svarar, låt oss säga mamman

- Oh, it is a she. Ler personalen till mamman. 

-No, svarar mamman

Nu börjar personalen se lite kunfunderad ut. 

- It is a HEN, svarar mamman stolt.  


Nä tack mina barn kommer nog alltid vara en hon och en han. Vill inte att de blir förväxlade med hönor...


  /// LillamammaBitchen    

Av LillamammaBitchen - 3 mars 2012 11:20

Idag kan man snacka om underbart väder. Älskar verkligen solen och bristen på snö  

Nu ligger lille N och sover lite middag, vi har varit på en promenad till ica och handlat engångsgrillar till eftermiddagens grillning vid Ätran här i Svenljunga. Kommer bli så trevligt att träffa lite folk.

Men innan jag kan gå på någon grillträff så MÅSTE det städas, framförallt i Ps rum. Vi har ju lånat det lite för att kunna skruva ihop hennes nya möbler. Men den tjejen är ju själv inte så bra på att plocka undan efter sig, så jag får väl göra det idag, lite roligare för henne att komma hem och upptäcka sin överraskning i ett undanplockat rum.

Det är bara det att jag tycker det är långtråkigt att städa, älskar att ha det rent men hatar att städa. Kanske skulle anlita någon som kommer och gör det så kan jag ligga på soffan hela dagarna, nej, det skulle jag inte ha ork till. Jag anlitar någon till att städa så kan jag göra roligare saker   den idéen var väl bra?



  /// LillamammaBitchen     

Ovido - Quiz & Flashcards